Sagan om Anna

Fyll inte livet med år, utan åren med liv.

Jag har försökt skriva det här inlägget länge nu. Det går inte så bra. Jag är egentligen inte så öppen, det är bara mot människor jag verkligen litar på och på bloggen. Så jag har tagit på mig en nära väns kofta och strukit bak håret, redo att börja. Jag heter Anna och är 16 år. När jag var 14 år blev jag Oda. Det var då mörkret kom. Det var flera olika saker som ledde till att jag började kontrollera min mat, saker som jag aldrig berättat för någon. Och den som fick bägaren att rinna över, när jag inte längre kände mig älskad av mina vänner. Då började jag skada det enda jag hade full makt över - min kropp. Det var inte någon som brydde sig. Jag blev försummad och nedtystad, ingen orkade fråga hur jag egentligen mådde, ingen kramade mig när jag behövde det, ingen såg, ingen ville se. Och jag blev sjukare. Under sjukdomstiden fick jag vänner, men då var alla broar tillbaka till livet brända. Våren 10 gav min kropp upp. Jag kunde inte resa mig ur sängen. Då bestämde jag mig för att bli frisk. Och sen dess har jag vandrat den svåra vägen mot friheten. En väg jag inte tänker vika av ifrån. För jag ska bli frisk och jag ska bli fri.

Jag går ettan på teaterlinjen och spelar teater på fritiden. Jag har anorexi, depression och till viss mån panikångest. När jag blir stor vill jag bli författare. Jag skrev aldrig berättelser när jag var sjuk. Nu gör jag det. Jag har förändrats mycket de senaste fem månaderna som jag kämpat för friheten. Och jag är så mycket gladare och självsäkrare. Jag är inte en av dem som stoltserar med sjukdomen. Jag är inte en av dem som aldrig blev friska. Jag är inte som dem. Jag är hon som missade chansen att få leva redan när hon föddes. Men som skapade en helt ny värld.Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

Din mailadress: (det är bara vi 4 som ser den)

Vad heter din blogg?:Anna:

Emma: En 16 årig tjej från Umeå. Där jag bor tillsammans med min mamma och pappa. Jag har haft ätstörningar i 1 år nu. Som läget ser ut nu går jag på öppenvårds behandling på BUP i Umeå. Jag läser natur på minervagymnasium. Jag har nyligen blivit tillsammans med min pojkvän vilket känns helt fantastiskt! ♥ Jag älskar alla i min närhet som stöttar mig och det betyder mkt, det gör mig motiverad!

Moa: En 15, snart 16 årig brud bosatt uppe i nordligaste Norrland, Skellefteå tillsammans med min moder, fader och tre yngre syskon. Jag varvar Omvårdnadsprogrammet på Balderskolan med vänner, bloggning och resor fram och tillbaka till Umeå där jag går min behandling mot min ätstörning. Idag är jag motiverad att bli frisk, den största anledning till varför jag idag bloggar på friatillsammans!

Tove: En 17 årig tjej från Stockholm, har haft ätstörningar i ungefär 3 år och går behandling på SCÄ i Stockholm, jag har endast gått på öppenvård men ska nu påbörja dagvård. Jag går andra året på linjen sam-språk på Södra Latin, ligger såklart i Stockholm den med. Jag vet vad jag vill, och det är att bli frisk! ♥